Monday 5 March 2018

Υπόμνημα για ένταξη του υγρότοπου "Κολοβρέχτη" (Λιβάδι) στο NATURA.

Συνεχίζεται ο αγώνας της Ομάδας Πολιτών για την Διάσωση του Υγρότοπου "Κολοβρέχτης SOS", έτσι ώστε ο υγρότοπος Κολοβρέχτης ή Λιβάδι να ενταχθεί στις Προστατευόμενες Περιοχές NATURA 2000.
Ο υγρότοπος βρίσκεται στην Νήσο Εύβοια σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Χαλκίδα και συγκεκριμένα μεταξύ Νέας Αρτάκης και Ψαχνών. Είναι ο μεγαλύτερος υγρότοπος στην Εύβοια και παρ΄όλο που έχουν καταγραφεί εδώ 193 είδη πουλιών, ο υγρότοπος υπέφερε εδώ και δεκαετίες από το κυνήγι, τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα φυτοφάρμακα, την χάραξη καναλιών για να τρέχουν τα νερά στην θάλασσα αποξηραίνοντάς τον κ.λ.π.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε ένα πολύ καλό, εκτενές και λεπτομερέστατο άρθρο στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης "Ομάδα Πολιτών για την Διάσωση του Υγρότοπου "Κολοβρέχτης SOS".
Στην φωτογραφία (Φθινόπωρο 2017) απεικονίζεται ο υγρότοπος "Λιβάδι" ή "Κολοβρέχτης" με τον ωραίο καλαμώνα του, στο βάθος φαίνεται το ψηλότερο όρος της Εύβοιας, η Δίρφυς και σε αντίθεση με το πανέμορφο φυσικό τοπίο φαίνονται τα σκουπίδια, που έχουν πετάξει κάποιοι βρωμιάριδες, οι οποίοι δεν σέβονται ούτε την φύση, ούτε τους συνανθρώπους τους!