Sunday 25 June 2017

Πλαστικές σακούλες. Η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την δεκαετία του 80΄, οι Οικολογικές Οργανώσεις άρχισαν να φωνάζουν δυνατά ενάντια στην χρήση πλαστικής σακούλας, ενάντια στα σκουπίδια και υπέρ της Ανακύκλωσης. Προειδοποιούσαν για την μόλυνση του περιβάλλοντος, για την ερχόμενη κλιματική αλλαγή λόγω της αντι-οικολογικής συμπεριφοράς του ανθρώπου, για την εξαφάνιση των ειδών κλπ. Τότε, πολλοί πολίτες (Πολιτικοί και μη) αντιδρούσαν ειρωνικά και έλεγαν, ότι οι Οικολόγοι ... "καταστροφολογούν".
Σήμερα που αποδείχθηκε, ότι οι Οικολόγοι είχαν δίκιο, εκείνοι που τότε γελούσαν, αντί να παραδεχθούν το λάθος τους, προτιμούν να παριστάνουν ότι έχουν πάθει ... αμνησία και ότι δεν θυμούνται....
Η αδιαφορία του παρελθόντος είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί επανειλημμένα κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω μη συμμετοχής της σε Ευρωπαϊκά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Και τώρα κινδυνεύει για άλλη μία φορά να βρεθεί κατηγορούμενη, διότι ενώ έχει αποδειχθεί πόσο βλαβερές είναι οι πλαστικές σακούλες, ενώ πνιγόμαστε στα σκουπίδια και ενώ σε όλον τον κόσμο γίνεται προσπάθεια για κατάργηση της πλαστικής σακούλας, η Ελλάδα μένει για άλλη μία φορά πίσω...
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με την υπέροχη παραλία στο Πρασονήσι της Ρόδου, γεμάτη με πλαστικές σακούλες και πλαστικές συσκευασίες, δίχτυα κ.λ.π. που ξέβρασε το κύμα στην άμμο τον Χειμώνα 2016, επισκέψου την ιστοσελίδα "Legal News" και διάβασε σχετικό άρθρο: