Tuesday 20 June 2017

Ας αφήσουμε την φύση να μπει μέσα στην πόλη!

Η κλιματική αλλαγή, η καταστροφή των δασών, η ερημοποίηση, η εξαφάνιση πολλών ζωικών και φυτικών ειδών είναι τεράστια οικολογικά προβλήματα, όμως ο καθένας μας από την δική του θέση μπορεί να βοηθήσει την φύση.
Φυτεύουμε εντόπιες ποικιλίες φυτών, όπου έχουμε χώρο: στον κήπο, στην βεράντα, στο μπαλκόνι, ακόμη και σε περβάζια παραθύρων. Έτσι, δημιουργούμε μικρούς βιότοπους και βοηθάμε την φύση στο σύνολό της.


Πολύ αγαπητά στα έντομα είναι τα μυρωδικά φυτά, ιδιαίτερα την Άνοιξη, όταν ανθίζουν. Η ρίγανη, το δενδρολίβανο, το θυμάρι είναι μόνον μερικά από τα πολύ κοινά μυρωδικά φυτά της Ελληνικής φύσης, τα οποία προσελκύουν πολλά έντομα όταν ανθίζουν. Η ρίγανη της φωτογραφίας βρίσκεται στον κήπο μας στο κέντρο της Ερέτριας και  είναι γεμάτη με διάφορες ποικιλίες πεταλούδων και μελισσών: 


Και δεν ξεχνάμε, ότι όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε την φύση να θεραπεύσει τις πληγές της, όταν ζούμε με τρόπο οικολογικό, δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον. 
Αγοράζουμε προϊόντα οικολογικά: οικολογικά καθαριστικά (και που δεν κάνουν πειράματα επάνω σε ζώα!), ενώ από τρόφιμα προτιμάμε πάντα προϊόντα βιολογικής (οικολογικής) γεωργίας! Αποφεύγουμε όσο γίνεται τις πλαστικές συσκευασίες και φυσικά, πάντα ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας!