Sunday 4 June 2017

5η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ζω οικολογικά σημαίνει, ότι ζω φιλικά προς το περιβάλλον, δηλαδή σημαίνει, ότι σέβομαι όχι μόνον τον συνάνθρωπο, αλλά και όλες τις άλλες μορφές ζωής γύρω μου!
Δεν είμαστε "αφέντες" των άλλων ειδών, αλλά απλώς ένα κομμάτι του συνόλου επάνω στην Γη.
Είναι στο δικό μας χέρι, είναι δική μας επιλογή, το εάν θα ζήσουμε φιλικά προς το σύνολο, ή εάν θα ζήσουμε παρασιτώντας εις βάρος του συνόλου!
Εάν θέλουμε να υπάρξει μέλλον, πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά με την φύση!
- Αγοράζουμε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες.
- Υποστηρίζουμε τις "ήπιες", οικολογικές μορφές ενέργειας, όταν μπορούμε.
- Στην διατροφή προτιμάμε προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας, η οποία δεν βλάπτει την φύση, αλλά συνεργάζεται μαζί της για την παραγωγή των προϊόντων.
- Όσον αφορά την διατροφή μας, ο φιλικότερος τρόπος διατροφής για την φύση, επομένως και για τον άνθρωπο και φυσικά για τα πολύπαθα ζώα, είναι η φυτική διατροφή!
Η κρεατοφαγία καταστρέφει όχι μόνον την ξηρά (παντού συναντάμε το πρόβλημα της υπερβόσκησης από τα εκτρεφόμενα ζώα. Και όταν εμφανιστούν πέντε ελάφια, τα σκοτώνουν, γιατί "λέει" προκαλούν ζημιά στην βλάστηση........), αλλά και την θάλασσα.
Η θάλασσα έχει υπεραλιευθεί από τον άνθρωπο! Όχι από τα δελφίνια και τις φώκιες, όπως συνήθιζαν να λένε κάποιοι επί δεκαετίες, ρίχνοντας την ευθύνη στα ζώα της θάλασσας, για να μπορούν να συνεχίζουν οι ίδιοι την λεηλασία των βυθών!
Η ποικιλία σε ζωή, τα χρώματα του βυθού, τα οποία υπήρχαν μέχρι την δεκαετία του 70΄, έχουν εξαφανισθεί. Παντού, όπου και εάν παρατηρήσουμε τον βυθό της θάλασσας, αντί να είναι πολύχρωμος, είναι γκρι-νεκρός, με μοναδική εξαίρεση τα Προστατευόμενα Θαλάσσια Πάρκα, όταν εφαρμόζονται οι Νόμοι προστασίας τους....
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με την πανέμορφη ζαργάνα που έχει επιβιώσει σε μία συνηθισμένη πλέον γκρι-νεκρή θάλασσα και δες σχετικό βίντεο για την υπεραλίευση των θαλασσών: