Thursday 18 May 2017

ΑΡΧΕΛΩΝ: εντοπίστηκε η πρώτη φωλιά για εφέτος!

Εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Caretta-Caretta ΑΡΧΕΛΩΝ στην Ζάκυνθο εντόπισαν την πρώτη φωλιά για εφέτος στην παραλία του Γέρακα!
Καλή σαιζόν ευχόμαστε σε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι συνδυάζουν διακοπές στο κάμπινγκ του ΑΡΧΕΛΩΝ με εργασία. Πρέπει να εντοπίσουν τα ίχνη της χελώνας το πρωί, πριν κατεβούν οι λουόμενοι στις παραλίες και τα σβήσουν. Πρέπει να σημαδέψουν τις φωλιές, να τις προστατεύσουν, να ενημερώσουν τους πολίτες κ.λ.π.
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τις περιοχές δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, το ιστορικό του Συλλόγου, αλλά και γενικά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το Μαραθωνήσι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Θαλάσσιο Πάρκο και διάβασε ένα εκτενές πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην ιστοσελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ:


Στις παραλίες ωοτοκίας υπάρχουν περίπτερα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, όπου υπάρχουν φύλακες που προσέχουν τις παραλίες και μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες.
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με την πινακίδα ενημέρωσης της παραλίας Καλαμακίου και επισκέψου την ιστοσελίδα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου:


Τα Σεκάνια είναι η παραλία, την οποία μετά από αγώνες δεκαετιών του ΑΡΧΕΛΩΝ και άλλων οικολογικών Οργανώσεων, τελικά αγόρασε η Οργάνωση WWF και έτσι χαρακτηρίσθηκε ως Περιοχή Απολύτου Προστασίας.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με την παραλία των Σεκανίων από ψηλά και επισκέψου την ιστοσελίδα του WWF - Ελλάς: