Tuesday 27 October 2015

"Der Stern" : "Γιατί θα έπρεπε να σταματήσουμε να τρώμε κρέας".....

     Το γνωστό γερμανικό περιοδικό "Der Stern" (= ο Αστέρας) δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο "Γιατί θα έπρεπε να σταματήσουμε να τρώμε κρέας."! Στο άρθρο αναφέρονται τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με τα οποία η κτηνοτροφία συμβάλλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου περισσότερο και από την αυτοκινητοβιομηχανία και την μετακίνηση με αεροπλάνα και πλοία! Και όπως υπάρχουν μή καπνιστές, οι οποίοι γίνονται παθητικοί καπνιστές εξ΄αιτίας των καπνιστών, έτσι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας και γίνονται "παθητικοί" αποδέκτες των συνεπειών της κρεατοφαγίας εξ΄αιτίας των κρεατοφάγων!
     Σύμφωνα με το άρθρο η πλειοψηφία των πολιτών προσπαθεί να μειώσει την συμβολή της στην πρόκληση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου αντικαθιστώντας τις λάμπες πυρακτώσεως με LED, αγοράζοντας συσκευές και αυτοκίνητα χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος ή καυσίμων, κ.λ.π., αλλά δεν κάνει το απλούστερο και οικονομικότερο: Να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος!
     Και φυσικά στο άρθρο αναφέρεται το θέμα της ηθικής απέναντι στα ζώα! Αναφέρεται μάλιστα και μία φράση από το αγγλικό περιοδικό "The Guardian" σύμφωνα με το οποίο: "Η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας!". 
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο γερμανικό περιοδικό "Der Stern":