Friday 30 January 2015

Βερολίνο: "πράσινη" πόλη!

     Στην Γερμανία, στο κέντρο του Βερολίνου τα πάρκα είναι γεμάτα ζωή, λες και βρίσκεσαι σε δάσος! Μπορείς να συναντήσεις στην καρδιά της πόλης ακόμη και κόκκινα σκιουράκια και γεράκια!
     Στην ακόλουθη εικόνα απεικονίζεται ένα γεράκι αριστερά, το οποίο έχει συλλάβει έναν αρουραίο, ενώ δεξιά μία σταχτοκουρούνα (ήταν περισσότερες) προσπαθεί να του αρπάξει την λεία και ένα αγριοκούνελο (ήταν περισσότερα) πλησιάζει από περιέργεια....
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα και δες τις προστατευόμενες περιοχές του Βερολίνου στην ιστοσελίδα της οικολογικής οργάνωσης ΝΑBU (= Naturschutzbund):


     Στο Βερολίνο υπάρχουν πολλοί ποδηλατόδρομοι, με αποτέλεσμα να κινείσαι άνετα παντού με το ποδήλατο! Σε εμάς, εδώ στην ηλιόλουστη Ελλάδα, τί περιμένουν οι υπεύθυνοι και δεν έχουν δικτυώσει όλην την Ελλάδα με ποδηλατόδρομους;;... Η χρήση του ποδηλάτου, εκτός από το ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον, δημιουργεί προϋποθέσεις για τον οικολογικό τουρισμό και πολλές θέσεις εργασίας γύρω από το ποδήλατο!
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που απλώνεται μέσα στο Βερολίνο, αλλά και γύρω από αυτό, σε όλο το γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου: 


     Και φυσικά, σε μία πόλη με τόση νεολαία και φοιτητές, δεν λείπει και ένα πλήθος φυτοφαγικών εστιατορίων! Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα με το ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας "veganz" και δες στην ιστοσελίδα της οργάνωσης "happy cow" τον κατάλογο με όλα τα φυτοφαγικά εστιατόρια του Βερολίνου:


     H ποικιλία είναι μεγάλη, δεν ξέρεις, τί να πρωτοδοκιμάσεις! Ο vegano-Παράδεισος!... Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα με τις υπέροχες τούρτες και επισκέψου την ιστοσελίδα της αλυσίδας veganz:


     Πολλά είναι και τα σχετικά βιβλία! Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα και δες μία λίστα από βιβλία για τον βεγκανισμό, που κυκλοφορούν στην αγορά, στην ιστοσελίδα vegan.com: