Saturday 3 August 2013

Φανταστική συνταγή: vegan μους σοκολάτας!!

     Δοκιμάσαμε την πάρα κάτω πανεύκολη και νοστιμότατη συνταγή mousse σοκολάτας. Την προτείνουμε ... ανεπιφύλακτα! Όσοι την δοκίμασαν, εξεπλάγησαν με την νόστιμη γεύση της!
-   2 ώριμες μπανάνες ψιλοκομμένες 
- 2 μικρά ώριμα αβοκάντος ξεφλουδιζμένα (ξεφλουδίζονται εύκολα όταν είναι ώριμα) και ψιλοκομμένα.
-  250 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
-   60 ml γάλα καρύδας 
-   λίγη βανίλια
-   1/2 κουταλάκι γλυκού ρούμι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε με μίξερ (προτιμότερο είναι το μίξερ για πουρέ) όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές, εκτός από την σοκολάτα.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο ζεσταίνουμε σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με καυτό νερό.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε ακόμη λίγο όλα τα υλικά μαζί. Έτοιμο!
Βάζεις το μείγμα σε ένα μπωλ και ,εάν θέλεις, το διακοσμείς με κομματάκια μπανάνας, ή ό,τι φρούτο σου αρέσει. Εμείς χρησιμοποιήσαμε vegan ζελεδάκια και φύλλα δυόσμου.   
Το βάζεις στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Η συνταγή είναι μία παραλλαγή συνταγής από το πολύ καλό βιβλίο Vegan Kochen, το οποίο προτείνει η οργάνωση Vegetarierbund Deutschlands. Μπορείς, εάν θέλεις, να το δείς κάνοντας "κλικ" στην φωτογραφία: