Monday 16 July 2012

Οι γέφυρες για ζώα γίνονται πραγματικότητα!!

     Κάθε ημέρα στους δρόμους βλέπουμε σκοτωμένα ζώα από αυτοκίνητα. Είναι γνωστό, ότι επανειλημμένως έχουν βρεθεί ακόμη και σκοτωμένες αρκούδες....
Οι οικολογικές οργανώσεις στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα πρότειναν πάντα ως λύση τα ειδικά περάσματα (υπόγειους διαδρόμους ή γέφυρες) για ζώα! 
Επιτέλους έγινε κατανοητό από τους υπεύθυνους, ότι όπως ο άνθρωπος χρειάζεται ειδικά περάσματα για να διασχίσει  έναν αυτοκινητόδρομο, έτσι ακριβώς τα χρειάζονται και τα ζώα, με αποτέλεσμα να  κατασκευάζονται όλο και περισσότερες ειδικές γέφυρες σε όλον τον κόσμο, οι οποίες εκτός από πρακτικές είναι και ωραίες σαν κόσμημα, που στολίζει με ένα κομμάτι φυσικής ομορφιάς τους άχαρους αυτοκινητόδρομους! Με αυτόν τον τρόπο προσφέρονται και θέσεις εργασίας στα κατασκευαστικά αυτά έργα των γεφυρών, τα οποία αντί να καταστρέφουν την φύση, όπως συμβαίνει συνήθως, την βοηθούν! 
Η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση BUND (Φίλοι της Γης - Γερμανία) χρόνια τώρα πιέζει την εκάστοτε γερμανική Κυβέρνηση προς την εφαρμογή της λύσης αυτής! Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία:



Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπεις ένα από τα πολλά υπόγεια περάσματα για μικρά ζώα στην Γερμανία (το συγκεκριμένο βρίσκεται στο χωριό Pfaben στην Βαυαρία). Το πέρασμα της φωτογραφίας έγινε για φρύνους και βατράχια, τα οποία κατά την μεταναστευτική τους περίοδο αποδεκατίζονταν από τα αυτοκίνητα, από τότε που διανοίχθηκε ο δρόμος μέσα στον βιότοπό τους. Εάν κάνεις "κλικ" στην φωτογραφία, θα δεις διάφορες πανέμορφες "πράσινες γέφυρες", οι οποίες ήδη έχουν κατασκευασθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου: