Saturday 14 January 2012

Πράσινα (= οικολογικά) Επαγγέλματα! Η λύση στην ανεργία!

Οικονομική κρίση, ανεργία, καταστροφολογία! Το πρόβλημα είναι μεγάλο και γνωστό! Τα Μ.Μ.Ε. μιλούν πανικόβλητα για το πρόβλημα βυθίζοντάς μας όλο και περισσότερο σε αυτό, συμβάλλοντας έτσι να δημιουργείται μία μελλουσα γεννιά καταθλιπτικών ανθρώπων και σχεδόν ΠΟΤΕ  δεν μιλούν για την λύση! Και η λύση βρήσκεται στα Οικολογικά Επαγγέλματα, για τα οποία μιλούν και τα οποία προωθούν οι οικολογικές οργανώσεις εδώ και τριάντα περίπου χρόνια! Τότε όμως σχεδόν όλοι ειρωνεύονταν και στην καλύτερη περίπτωση απλώς έκλειναν τα αυτιά τους, γιατί δεν ήθελαν να προβληματιστούν για το θέμα "οικολογική κρίση - προστασία περιβάλλοντος - αειφόρος ανάπτυξη". Σήμερα, οι περισσότεροι Πολιτικοί και Μ.Μ.Ε. καταστροφολογούν γύρω από τα θέματα της οικολογίας  και της οικονομίας και παριστάνουν, ότι δεν γνώριζαν τις  λύσεις, διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν, ότι ήξεραν, αλλά αδιαφορούσαν!
Το μεγαλύτερο θύμα αυτής της αδιαφορίας, μετά την ίδια την φύση, είναι η νεολαία!
Αφού λοιπόν οι ενήλικες είτε αγνοούν, είτε αδιαφορούν για τις λύσεις, θα πρέπει η ίδιοι οι νέοι να ψάξουν!!! Μπορείς λοιπόν ήδη ως μαθητής να ενημερωθείς για τις "πράσινες" σχολές στόν κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας! Κάνε "κλικ" στην φωτογραφία και ενημερώσου:


Και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να γνωρίζεις, οτι ασκείς ένα επάγγελμα, με το οποίο δεν ωφελείς μόνον τον εαυτό σου, αλλά προσφέρεις κάτι για το καλό του συνόλου, για το καλό της φύσης, των ζώων, του Πλανήτη γενικά, επομένως και για το καλό των συνανθρώπων σου!
Αξίζει να διαβάσεις και τα ακόλουθα άρθρα! Κάνε "κλικ" στους τίτλους: